Böcker & Författare

Aktuella böcker, kommande titlar och dess författare.

Här hittar du förlagets aktuella och kommande böcker. Längre ner på sidan hittar du alla våra författare. Klicka vidare till deras personliga författarsidor för att läsa mer om dem. 

Kamera Obskyra av Elin Edberg, JW förlag 2023

Kamera Obskyra

Författare: Elin Edberg

”Du dör”, fortsätter Örn skoningslöst. ”Den trettioförsta oktober. Jag vet, för jag har varit där. Flera gånger.”

Dante och hans tvillingsyster Ina går sista året på gymnasiet i det lilla norrbottniska samhället Svartsel. Orten orsakar sällan rubriker men så försvinner Inas bästa vän Jessika spårlöst, något som blir startskottet för en serie händelser med förödande konsekvenser.

Samtidigt börjar den mystiske Örn i Dantes klass, han som ryktas fly ett kriminellt förflutet. Dante känner en omedelbar dragning till honom, som om de träffats förut.

När det blir uppenbart att urgamla krafter vaknat på den lilla orten blir det allt svårare att avgöra vem som är vän eller fiende.

Och vad ser man egentligen genom Örns konstiga kamera?

Kamera Obskyra
är den första delen i en trilogi som blandar mörka teman med nordisk mytologi och folktro.

Beställ direkt via förlaget: 199 kr + frakt (63 kr)

Andra dimensionen

Författare: Heléne Tingsmark

Jag dog, och det var då allting började. Detta är berättelsen om mitt liv – efter min död.

När Vera går över till Andra dimensionen tvingas hon acceptera att ingenting är som hon trodde. Att döden inte är slutet. Att livet har fler dimensioner än någon kan veta. Och att hon själv är ämnad för ett uppdrag – att skydda människornas själar. Hennes dagar fylls med nya vänner, simuleringsträningar och studier och hon vänjer sig snart vid det nya livet. Men när Vera upptäcker att det finns en mörk hemlighet under den perfekta ytan dras hon in i kampen mellan änglar och demoner.

Med högt tempo och starka karaktärer tar Andra dimensionen sig an de stora frågorna om själen, döden och livet.

Andra dimensionen är den första delen i urban fantasy-trilogin: Custodia Animarum.

Beställ direkt via förlaget: 199 kr + frakt (63 kr)

➤ Finns även som ljudbok. Lyssna exempelvis via Storytel eller BookBeat

Andra dimensionen av Heléne Tingsmark, JW förlag
Känslostorm: att möta döden i sitt arbete av författaren Patrik Thunholm

Känslostorm – att möta döden i sitt arbete

Författare: Patrik Thunholm

Dödsbudet landar som en käftsmäll. Det fullkomligt exploderar i hennes ansikte. Sedan följer ett förtvivlat skrik som skär igenom precis allt. Allt jag vill är att försvinna. Men det går inte, för jag måste stanna kvar och leverera en mening till.

Känslostorm är en erfarenhetsbaserad fackbok om att möta döden i arbetet och vilka känslor det väckt hos människan bakom uniformen. Läsaren bjuds med bakom kulisserna och får känna blodet rusa samtidigt som fakta presenteras. Boken ger bland annat insikt i vad det kan innebära att: förhindra självmord, meddela dödsbud, ingripa vid mord, ta hand om förruttnade kroppar och hantera dödsfall i egen organisation.

Känslostorm vänder sig till den som vill få ett inifrånperspektiv på några av samhällets svåraste yrken. Boken kan med fördel också läsas av blivande poliser, officerare, brandmän, präster, socionomer och vårdpersonal.

Beställ direkt via förlaget: 199 kr + frakt (63 kr)

➤ Finns även som ljudbok. Lyssna exempelvis via Storytel eller BookBeat

Tvillingblod

Författare: Anette Jacobsson

Tvillingbröderna Benjamin och Fabian växte upp i ett lugnt villakvarter i Saltsjöbaden. Men innanför väggarna på det välskötta huset utspelade sig mardrömslika scener och hemligheter som för alltid länkar dem samman.

Som vuxen lever Benjamin ett ordnat familjeliv och försöker ha så lite kontakt som möjligt med sin tvillingbror som är legosoldat i Franska främlingslegionen och oftast ute på slagfältet i något blodigt krig.
Under Benjamins semester i Thailand dyker Fabian spontant upp och kräver att få tillbaka sin son – det barn som han låtit Benjamin ta hand om och uppfostra från att han var baby. Ett blint raseri och en beslutsamhet väcks hos Benjamin för han vet vem Fabian är och vilka faror det skulle innebära för sonen. Han får oväntat stöd från en ny bekantskap och kanske vore det bäst för alla om hans tvillingbror inte fanns längre?

Tvillingblod är en roman med starka spänningsinslag som handlar om relationer, kärlek, familjeband och fasansfulla hemligheter. En bladvändare som utspelar sig i Stockholm, Thailand och Frankrike.

Beställ direkt via förlaget: 199 kr + frakt (63 kr)

➤ Finns även som ljudbok. Lyssna exempelvis via Storytel eller BookBeat

Tvillingblod - roman av Anette Jacobsson
Silvergruvans dotter - Caroline Degerfeldt

Silvergruvans dotter

Författare: Caroline Degerfeldt

Femtonåriga ryttaren Justine skadar sig när hon en dag ramlar av sin häst, vilket förstör alla planer och satsningar hon gjort för ridkarriären. I samband med detta börjar märkliga saker att hända. Handlar Justines varsel om att något hemskt är på väg att drabba den gamla gruvstaden Sala? Kan sägnen om gruvfrun vara sann? Vad vill hon i så fall Justine.

Silvergruvans dotter är en övernaturlig spänningsberättelse om levnadskall och vägval; om att förlora sig själv och tro sig hitta ett nytt syfte; en berättelse som också ställer ansvarsfrågan på sin spets, för vem bär egentligen ansvaret vid en stundande katastrof.

Beställ direkt via förlaget: 180 kr + frakt (63kr)

➤ Finns även som ljudbok. Lyssna exempelvis via Storytel eller BookBeat

Kaos, kamp, lev!

Författare: Malin Ackermann

Tänk om jag inte hinner bli den jag vill vara? Tanken biter sig fast den där tisdagen i oktober 2016 när överläkaren beskriver hur cellförändringar i höger bröst utvecklats till cancer. Ett besked som vänder upp och ner på mitt liv och mitt sätt att leva. Det är som om cellförändringen i mig även förändrar mitt sätt att se på livet.

För Malin Ackermann blir tiden av behandling mot cancern en kamp för livet på fler än ett sätt. En kamp för att även komma ur inlärda mönster uppstår. Livsmönster som hon inte längre vill följa. Vi får följa Malins väg genom kaos och kamp mot något som hennes förebild Sara Lidman nog skulle ha kallat ett alldeles eget LEV!  

Beställ direkt via förlaget: 180 kr + frakt (63 kr)

kaos, kamp, lev! - Malin Ackermann
Hej, får jag störa din ångest? - handbok i ångesthanetring

Hej, får jag störa din ångest?

Författare: Linda Zetterström

Hej, får jag störa din ångest? Ångesten hatar att bli störd, för den vill vinna ditt inre krig. Men varför låta fienden vinna? Jag vill störa, avbryta och vara den där jobbiga jäkeln som inte ger sig. Jag vill hjälpa dig framåt.

Linda Zetterström är verksam som specialistsjuksköterska inom psykiatrin och har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. På ett personligt och hoppingivande sätt skriver hon för att hjälpa personer med akut eller långvarig ångest att få kraft och börja må bättre.

Handboken vänder sig till den som vill veta mer om ångest och få strategier för ångesthantering samt till den som är närstående till en person som i sin vardag kämpar med ångest, kanske i kombination med annan psykisk ohälsa.

Beställ direkt via förlaget: 199 kr + frakt (63 kr)

Författare

Elin Edberg är aktuell med titeln Kamera Obskyra, utgivning av JW förlag hösten 2023

Elin Edberg

Elin Edberg är aktuell med titeln Kamera Obskyra som utkommer i oktober 2023.

Heléne Tingsmark, författare till Andra dimensionen

Heléne Tingsmark

Heléne Tingsmark är författare till: Andra dimensionen, den första delen i fantasyserien Custodia Animarum.

Linda Zetterström - Hej, får jag störa din ångest? – handbok för ångesthantering

Linda Zetterström

Linda Zetterström är författare till fackboken: Hej, får jag störa din ångest? – handbok för ångesthantering

Kaos, kamp, lev! - Malin Ackermann

Malin Ackermann

Malin Ackermann är författare till den självbiografiska boken: Kaos, kamp, lev!

Silvergruvans dotter - Caroline Degerfeldt

Caroline Degerfeldt

Caroline Degerfeldt är författare till den spännande ungdomsromanen: Silvergruvans dotter

Författare Anette Jacobsson Tvillingblod

Anette Jacobsson

Anette Jacobsson är författare till romanen: Tvillingblod

Patrik Thunholm författare till boken Känslostorm

Patrik Thunholm

Patrik Thunholm är författare till den erfarenhetsbaserade fackboken: Känslostorm – att möta döden i sitt arbete

Kontakta oss!

Lämna ditt namn och din mejladress här nedan och skriv ditt meddelande. Vi återkopplar till dig inom kort.