Nyheter & Aktuellt

Välkommen till sidan där vi uppdaterar nyheter och delar med oss av aktuella händelser på förlaget.

Kamera Obskyra. En mörk och magisk berättelse av Elin Edberg, JW förlag.

Kamera Obskyra – en mörk och magisk berättelse

Kamera Obskyra är den första delen i en trilogi som blandar mörka teman med nordisk mytologi och folktro.

Dante och hans tvillingsyster Ina bor i det lilla norrbottniska samhället Svartsel. Orten orsakar sällan rubriker men så försvinner Inas bästa vän Jessika spårlöst, något som blir startskottet för en serie händelser med förödande konsekvenser.

Läs mer här
Andra dimensionen har release den 15 mars 2023

Döden lämnar utrymme för fantasin i Andra dimensionen

När Vera går över till Andra Dimensionen tvingas hon acceptera att ingenting är som hon trodde. Att döden inte är slutet. Att livet har fler dimensioner än någon kan veta. Och att hon själv är ämnad för ett uppdrag – att skydda människornas själar.

Med högt tempo och starka karaktärer tar Andra Dimensionen sig an de stora frågorna om själen, döden och livet.

Läs mer här
Känslostorm - att möta döden i sitt arbete

Känslostorm – att möta döden i sitt arbete

Känslostorm är en erfarenhetsbaserad fackbok om att möta döden i arbetet och vilka känslor det väckt hos människan bakom uniformen. Läsaren bjuds med bakom kulisserna och får känna blodet rusa samtidigt som fakta presenteras. Boken ger bland annat insikt i vad det kan innebära att: förhindra självmord, meddela dödsbud, ingripa vid mord, ta hand om förruttnade kroppar och hantera dödsfall i egen organisation.

Läs mer här
Bokutgivning. Gratis guide. JW förlag

Lyckas med bokutgivning!

Det är mycket att lära sig om du ska ge ut en bok för första gången. Det finns många val och alternativ att ta ställning till. Det finns också en hel del fallgropar som du förstås vill undvika i processen att planera och genomföra din bokutgivning.

Häng med för att få tips som hjälper dig att ta de första stegen och göra kloka val. Lyckas med bokutgivning med hjälp av JW förlags gratis guide!

Läs mer här
Kurs Grundläggande manusutveckling, JW förlag och utbildning

Grundläggande manusutveckling, skönlitterärt fokus

Distansutbildning som utvecklar din kunskap i att jobba professionellt och pedagogiskt med manusutveckling.

Du får kunskaper kring hur du ger respons på ett konstruktivt sätt utifrån den aktuella nivå som författaren befinner sig på.

Vi kommer att jobba praktiskt med textanalys och manusutveckling.

I kursen går vi även igenom grunderna i skrivhantverket, från anslag till ett färdigt manus.

Läs mer här
Utbildning Bokutgivning och förlagskunskap

Bokutgivning och förlagskunskap

Utbildningen för den som vill ge ut sina egna böcker eller starta ett bokförlag.
Bokutgivning och förlagskunskap är en digital distansutbildning som innehåller både teori och praktiska moment. Utbildningen förbereder den studerande inför att självständigt kunna ge ut böcker i egen regi, som egenutgivare eller som ett förlag.

Läs mer här
Tvillingblod

Tvillingblod – mörka hemligheter och starka relationsband

Under Benjamins semester i Thailand dyker tvillingbrodern Fabian spontant upp och kräver att få tillbaka sin son – det barn som han låtit Benjamin ta hand om och uppfostra från att han var baby. Ett blint raseri och en beslutsamhet väcks hos Benjamin för han vet vem Fabian är och vilka faror det skulle innebära för sonen. Han får oväntat stöd från en ny bekantskap och kanske vore det bäst för alla om hans tvillingbror inte fanns längre?

Läs mer här
Boknyhet Kaos kamp lev!

Tänk om jag inte hinner bli den jag vill vara

För Malin Ackermann blir tiden av behandling mot cancern en kamp för livet på fler än ett sätt. En kamp för att även komma ur inlärda mönster uppstår. Livsmönster som hon inte längre vill följa. Vi får följa Malins väg genom kaos och kamp mot något som hennes förebild Sara Lidman nog skulle ha kallat ett alldeles eget LEV!

Läs mer här
Utbildade förlagsredaktörer

Utbildade förlagsredaktörer

Yrkesutbildning förlagsredaktör är en utbildning som förbereder den studerande inför att arbeta inom förlagsbranschen med manusutveckling och redigering, som lektör och redaktör. 

Läs mer här
Handbok i ångesthantering

Handbok i ångesthantering

Den nya boken Hej, får jag störa din ångest? – handbok i ångesthantering släpps den 25 november 2021 av JW förlag. Författaren Linda Zetterström är specialistsjuksköterska inom psykiatrin i Helsingborg och arbetar främst med hembesök. I boken vill hon ge handfasta tips på vad hennes patienter kan göra för att lindra sin ångest.

Läs mer här
Ett schysst bokförlag

Välkommen till ett schysst litet bokförlag!

JW förlag är ett litet bokförlag som vänder sig till bokälskare i alla åldrar, författare och kreativa företagare som vill ge ut böcker om sin expertis. Som nystartat förlag vill vi gärna berätta lite mer om oss, vår vision och varför vi satsar på att vara ett schysst bokförlag.

Läs mer här