Grundläggande manusutveckling, skönlitterärt fokus
Kurs Grundläggande manusutveckling, JW förlag och utbildning

Utbildning som utvecklar din kunskap i att jobba professionellt och pedagogiskt med manusutveckling. Förbereder även  deltagare som önskar delta i yrkesutbildning förlagsredaktör och behöver grundläggande behörighet. Distansstudier, 12 veckor.

Du får kunskaper kring hur du ger respons på ett konstruktivt sätt utifrån den aktuella nivå som författaren befinner sig på.

Vi kommer att jobba praktiskt med textanalys och manusutveckling.

I kursen går vi även igenom grunderna i skrivhantverket, från anslag till ett färdigt manus. 

Innehåll i kursen Grundläggande manusutveckling

Utbildningen innehåller både teori och praktiska moment. Målet är att du efter utbildningen ska ha de kunskaper som krävs för att delta i yrkesutbildning förlagsredaktör eller att du har utvecklat kunskaper som är till nytta i ditt arbete som skrivpedagog.

Innehållet i utbildningen grundläggande manusutveckling kan delas upp i tre huvudmoment: skrivhantverket, responsgivning och praktisk manusutveckling.

Skrivhantverket: Kunskap om skrivhantverket och de delar som ingår i ett skönlitterärt skrivande. Det handlar bland annat om karaktärsutveckling, struktur i storyn, dramaturgi och gestaltning.

Responsgivning: Teoretisk genomgång av metod och praktisk tillämpning i att ge konstruktiv och framåtsyftande respons.

Manusutveckling: Textanalys, textrespons och manusläsning med fokus på utveckling utifrån textens aktuella nivå.

 

Studieform och upplägg

Distansutbildning med webbmöten. Blended learning med lektioner, övningar, reflektionsmaterial och uppgifter på digital kursplattform. Uppföljning och handledning i grupp.

Vi ses varannan vecka (onsdag kl. 18–19.30) via webbmöten (Zoom) för uppföljning och handledning.

Studietid: 12 veckor.

Nästa utbildningsstart:  18 september 2024.

Studietakt: cirka 25 %, beroende på förkunskaper och individuellt mål. Studieformen möjliggör kombination med arbete eller andra studier.

Efter utbildningen får deltagare som slutfört hela utbildning ett kursintyg och diplom. Förutsättningen är att den studerande har tagit del av samtliga digitala föreläsningar, genomfört samtliga uppgifter samt deltagit i de flesta handlednings-tillfällena (digitala webbmöten varannan vecka).

 

Kursledare och föreläsare

Helena Andréasson, verksam som skrivcoach, lektör och redaktör.

 

Kostnad

14.800 kr + moms (18.500)

Du kan välja att dela upp din betalning på tre fakturor.

 

Delta i Grundläggande manusutveckling

Ansökan till kommande utbildningsstart i september 2024 är nu öppen.

Studietid: 18/9–11/12. Digitala webbmöten hålls kvällstid mellan kl. 18–19.30, varannan onsdag. 

Max antal deltagare: 10

Ansökan: skicka ett mejl med beskrivning av ditt mål med att delta i utbildningen Grundläggande manusutveckling. Om du bedöms ha rätt förutsättningar för att tillgodogöra dig utbildningen och det finns platser kvar får du erbjudande om att delta. För att garantera din plats betalas en anmälningsavgift på 10 % av utbildningens totala kostnad in. I samband med utbildningens start betalas resterande summa. Du har även möjlighet att välja delbetalning med en uppdelning på tre inbetalningar.

Ansök via mejl: utb@jwforlag.

Maria Burman
Maria BurmanKursdeltagare VT 2023
Läs mer
När jag gick min skrivpedagogutbildning gav jag respons på andras texter, men det här var på en helt annan nivå! Det var så mycket roligare och mer givande att få göra första kapitel- analyser och ett lektörsutlåtande. Kursen har peppat mig att våga ansöka till utbildningen till förlagsredaktör! Det här är nog den kurs som har gett mig mest någonsin. Och jag har gått många kurser.
Agnetha Lundebring Jönsson
Agnetha Lundebring JönssonKursdeltagare VT 2023
Läs mer
En lärorik och rolig kurs att gå i. Så tacksam för att jag valde att gå denna kurs innan jag läser redaktörsutbildningen. Rekommenderas! Det är väl investerade pengar. Man satsar på sin framtid och förhoppningsvis det man älskar. Då får det kosta.
Föregående
Nästa
Grundläggande manusutveckling, skönlitterärt fokus
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *