Kamera Obskyra – en mörk och magisk berättelse
Kamera Obskyra. En mörk och magisk berättelse av Elin Edberg, JW förlag.

Den nya boken Kamera Obskyra släpps den 4 oktober 2023. Författaren Elin Edberg är bosatt i Luleå, den stad där berättelsen också till stora delar utspelar sig.

Kamera Obskyra blandar mörka teman med nordisk mytologi och folktro. Bland annat har maran en central roll. Boken riktar sig främst till unga vuxna men passar lika bra för äldre läsare som gillar spänning och fantastiska inslag.

”Jag tycker det är viktigt att visa på representation i litteraturen, särskilt inom fantastiken. HBTQIA+ frågor är viktiga för mig, sedan ville jag också belysa utsatthet och övergrepp och vad det kan göra med en människa”, säger Elin Edberg.


Kort om Kamera Obskyra

 Dante och hans tvillingsyster Ina bor i det lilla norrbottniska samhället Svartsel. Orten orsakar sällan rubriker men så försvinner Inas bästa vän Jessika spårlöst, något som blir startskottet för en serie händelser med förödande konsekvenser.

Samtidigt börjar den mystiske Örn i Dantes gymnasieklass, han som ryktas fly ett kriminellt förflutet. Dante känner en omedelbar dragning till honom, som om de träffats förut.

När det blir uppenbart att urgamla krafter vaknat på den lilla orten blir det allt svårare att avgöra vem som är vän eller fiende. Och vad ser man egentligen genom Örns konstiga kamera?

 

Elin Edberg (f. 1988) bor i Luleå tillsammans med sin familj och arbetar till vardags som präst i Svenska kyrkan. Hon har skrivit sedan barnsben, men det är först under senare år som hon tagit författandet mer på allvar. Hon skriver främst för yngre, men har även utkommit med en skräckroman för vuxna.

 

Du hittar Kamera Obskyra i nätbokhandeln, på bibliotek och i den lokala bokhandeln. Du kan även beställa boken direkt via förlaget. 

Köp boken direkt från förlaget till kampanjpris!

Kamera Obskyra – en mörk och magisk berättelse
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *