Döden lämnar utrymme för fantasin i Andra dimensionen
Andra dimensionen har release den 15 mars 2023

Den 15 mars släpper Heléne Tingsmark sin debutroman Andra dimensionen. Det är den första delen i urban fantasy-trilogin: Custodia Animarum.

”Jag dog, och det var då allting började. Detta är berättelsen om mitt liv – efter min död.”

Att ingen vet vad som händer efter döden lämnar utrymme för fantasin, säger Heléne Östberg som skriver under födelsenamnet Tingsmark. Jag ville skriva en bok som fick läsaren att tänka: Tänk om. Tänk om det finns något mer än det vi ser. Tänk om jag har någon vid min sida som vill mig väl, som skyddar mig när det är jobbigt. Tänk om jag är en del av något större? Bara den tanken tror jag kan ge hopp.

Hon tror att många unga söker sig till fantasy för att koppla av från verkligheten och vardagsdramatiken i sin egen tillvaro.

Det är mycket realism i svensk ungdomslitteratur. För mig är fantasy- och sci-fi-genren otroligt intressant just för att den har en form av utifrån perspektiv. Man kan se på vår värld, historia och framtid med en ny blick och liksom experimentera sig fram.

Man kan ju tänka att skyddsänglar och livet efter döden har med religion att göra. Men Andra dimensionen är inte religiös på något sätt. Däremot lyfter jag religion som företeelse, säger Heléne som tror att präster och konfirmandledare skulle kunna ha väldigt spännande samtal med ungdomar kring boken. 

Om Andra dimensionen: 

När Vera går över till Andra dimensionen tvingas hon acceptera att ingenting är som hon trodde. Att döden inte är slutet. Att livet har fler dimensioner än någon kan veta. Och att hon själv är ämnad för ett uppdrag – att skydda människornas själar. Hennes dagar fylls med nya vänner, simuleringsträningar och studier och hon vänjer sig snart vid det nya livet. Men när Vera upptäcker att det finns en mörk hemlighet under den perfekta ytan dras hon in i kampen mellan änglar och demoner.

Med högt tempo och starka karaktärer tar Andra dimensionen sig an de stora frågorna om själen, döden och livet.

Andra dimensionen är den första delen i urban fantasy-trilogin: Custodia Animarum.

Författaren Heléne Tingsmark är utbildad i medie- och kommunikationsvetenskap och arbetar som varumärkes- och innovationschef.

Andra dimensionen – release 15 mars 2023

Du hittar boken Andra dimensionen i nätbokhandeln, på bibliotek, i den lokala bokhandeln och på streamingstjänster som exempelvis Storytel och Bookbeat. Du kan även beställa boken direkt via förlaget till kampanjpris. (Klicka på länken längre ned).

Köp boken direkt från förlaget till kampanjpris!

Döden lämnar utrymme för fantasin i Andra dimensionen
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *