Välkommen till ett schysst litet bokförlag!
Ett schysst bokförlag

JW förlag är ett litet bokförlag som vänder sig till bokälskare i alla åldrar, författare och kreativa företagare som vill ge ut böcker om sin expertis. Som nystartat förlag vill vi gärna berätta lite mer om oss, vår vision och varför vi satsar på att vara ett schysst bokförlag.

 

Ett schysst bokförlag

JW förlag är ett schysst bokförlag som tycker att det är viktigt att bygga relationer och ha ett givande samarbete med förlagets författare och andra samarbetspartners. Vi strävar efter att bygga långvariga samarbeten så att våra författare ska vilja stanna kvar och fortsatt ge ut sina böcker via förlaget. 

Bokförlaget har i huvudsak en så kallad traditionell utgivningsmodell. Det innebär att förlaget står för kostnaden av bokutgivningen och författaren får ersättning i form av garantihonorar och royalty. Förlaget erbjuder även partnerutgivning till företagare som vill nå ut med sin expertis i form av en fackbok. Till skillnad från en del förlag som erbjuder en sådan slags utgivning (vilket också brukar kallas hybridutgivning) har vi ett urval av vilka böcker som antas. Vi ser till att böckerna uppnår hög kvalité och vi arbetar lika hårt med dessa titlar som förlagets övriga utgivning. Författaren kan räkna med JW förlag under hela processen. Även efter att boken är färdig och förlaget kan behövas som allra mest – när boken ska nå ut till läsarna.

Med fokus på läsupplevelser

Vi vill satsa på böcker som engagerar och är riktiga läsupplevelser oavsett genre och form. Förlaget ger ut  skönlitteratur för barn och vuxna samt facklitteratur. Böcker utgivna av JW förlag ska väcka läslust och ha ett tydligt syfte, oavsett om det handlar om att underhålla eller att läsaren ska få nya insikter eller ny kunskap i ett visst ämne.

Ett litet bokförlag med stora visioner

JW förlag är ett litet bokförlag som satsar på en begränsad men bred utgivning. Vår vision är inte att bli ett av de största bokförlagen, vi vill däremot vara det bästa alternativet till de stora förlagen. Vi vill vara ett förlag som författare väljer i första (eller i alla fall i andra) hand för att vi satsar på kvalité, schyssta avtal och goda samarbeten.

Ny kunskap, utbildning och Skrivfokus

Bokförlaget är en del av företagets verksamhet. En annan del av verksamheten är utbildning, därav företagets namn: JW förlag och utbildning. Vi erbjuder kortare och längre kurser i kreativt skrivande, föreläsningar och digitala workshops.

Hösten 2021 startar en längre yrkesutbildning inom manusutveckling och förlagskunskap för blivande redaktörer.

Vi erbjuder även skrivartjänster: lektörsläsning, redaktörsarbete samt skrivcoachning via företaget Skrivfokus som numera ingår i JW förlag och utbildning. Både privata kunder (skribenter och författare) och bokförlag anlitar Skrivfokus tjänster för manusutveckling och redigering inför en bokutgivning.

Välkommen till ett schysst litet bokförlag!

Har du ett färdigt, välskrivet bokmanus som du tror skulle passa in i förlagets utgivning? Då är du varmt välkommen att skicka in ditt manus digitalt till oss för bedömning om utgivning. Här kan du läsa mer om hur det går till att skicka in ditt bokmanus.

JW förlag och utbildning samarbetar med professionella frilansande lektörer, redaktörer, korrekturläsare och föreläsare. Om du vill vara del av detta team samt har relevant utbildning och arbetslivserfarenhet är du välkommen att höra av dig till hej@jwforlag.se.

Välkommen till ett schysst litet bokförlag!
Märkt på:            

3 reaktion på “Välkommen till ett schysst litet bokförlag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *