Handbok i ångesthantering

Den nya boken Hej, får jag störa din ångest?handbok i ångesthantering släpps den 25 november 2021 av JW förlag. Författaren Linda Zetterström är specialistsjuksköterska inom psykiatrin i Helsingborg och arbetar främst med hembesök. I boken vill hon ge handfasta tips på vad hennes patienter kan göra för att lindra sin ångest.

”Titeln säger vad jag faktiskt gör när jag kommer hem till dem – jag stör deras ångest. Jag hade tänkt att skriva en broschyr som jag kunde dela ut till både patienter och kollegor men projektet växte och till slut blev det en hel bok”, säger Linda Zetterström.

En lättillgänglig bok

Författaren hoppas att boken ska kunna hjälpa människor med ångestproblematik och hon bjuder på många olika praktiska övningar. Hon kryddar också med en del humor. Tanken är att Hej, får jag störa din ångest? – handbok i ångesthantering ska kunna användas av patienter som redan är uppfångade av psykiatrin, men också av människor som lider av ångest men ännu inte tagit kontakt med sjukvården. Kanske kan boken vara ett första steg till att våga be om hjälp.

”För mig var det viktigt att det inte blev en fackbok i mängden, utan den skulle vara lättillgänglig och mycket personlig. Jag har själv autism och berättar öppet om det i boken. Det är viktigt att ta bort det tabu som finns kring psykisk ohälsa och diagnoser. Genom att själv vara öppen vill jag avdramatisera det”, säger Linda Zetterström.

Vill öka förståelsen 

Linda Zetterström påpekar att det inte är en viss sorts människor som drabbas av ångest, utan det kan vem som helst göra någon gång under sitt liv. Det gör att boken har en bred målgrupp och för författaren är det viktigt att ingen känner skam över att de har ångest utan fokus ska istället ligga på att få ett friskare liv.

Linda Zetterström bor i Ängelholm tillsammans med sin man, sina åttaåriga tvillingar och familjens katter. Hej, får jag störa din ångest? – handbok i ångesthantering är hennes debut.

Här hittar du handboken i ångesthantering

Hej, får jag störa din ångest? – handbok i ångesthantering finns både som tryckt bok och som e-bok, tillgänglig i den fysiska bokhandeln och i nätbokhandeln. Det går även bra att låna boken via bibliotek. Om du inte hittar den på ditt lokala bibliotek, be dem ta hem den.

Länkar till boken i nätbokhandeln

Akademibokhandeln.se: https://www.akademibokhandeln.se/bok/hej-far-jag-stora-din-angesthandbok-i-angesthantering/9789198706505/

Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789198706505/hej-far-jag-stora-din-angesthandbok-i-angesthantering/

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/hej-far-jag-stora-din-angesthandbok-i-angesthantering-9789198706505

Handbok i ångesthantering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *