Varsel, hästar och sägnen om gruvfrun i Sala silvergruva
Silvergruvans dotter

Den nya boken Silvergruvans dotter släpps den 17 mars 2022  av JW förlag. Författaren Caroline Degerfeldt är uppväxt i silverstaden Sala, och berättelserna om gruvdriften, sägnen om gruvfrun och ett stort hästintresse har format hennes debutroman, som vänder sig till ungdomar i tonåren.

”Jag fick idén till boken under utbildningen vid Lunds universitets författarskola 2015. ’Skriv inledningen till en ungdomsroman’ löd uppgiften som barn- och ungdomsboksförfattaren Stefan Casta gav oss kursdeltagare. Men det var först några år senare som jag tog upp idén igen. ’Tänk på vad du själv läste som barn och varför du gillade just de böckerna’ sa man under utbildningen och det tog jag fasta på. Jag skrev om det där som mitt barn- och ungdomsjag älskade, och berättelsen kom till och formades av mina intressen: en kombination av hästar, gruvan och sägenmystik.”

Silvergruvans dotter är en övernaturlig spänningsberättelse om levnadskall och vägval; om att förlora sig själv och tro sig hitta ett nytt syfte; en berättelse som också ställer ansvarsfrågan på sin spets, för vem bär egentligen ansvaret vid en stundande katastrof.

Femtonåriga ryttaren Justine skadar sig när hon en dag ramlar av sin häst, vilket förstör alla planer och satsningar hon gjort för ridkarriären. I samband med detta börjar märkliga saker hända. Handlar Justines varsel om att något hemskt är på väg att drabba den gamla gruvstaden Sala? Kan sägnen om gruvfrun vara sann? Vad vill hon i så fall Justine?

Caroline Degerfeldt (f. 1985) bor idag i Lund, är utbildad socionom och har en kandidatexamen i litterärt skapande. Hon är numera verksam som lektör och korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer.

Silvergruvans dotter – release 17 mars 2022

Silvergruvans dotter finns som tryckt bok, e-bok och i april kommer den även ut i ljudboksformat.

Här kan du läsa mer om boken och författaren samt ladda ner pressbilder: https://www.jwforlag.se/caroline-degerfeldt/

Köp boken direkt från förlaget till kampanjpris!

Varsel, hästar och sägnen om gruvfrun i Sala silvergruva
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *